Канал телеграм]
Будинок довкола дубового гаю Фото
Архітектура

Будинок довкола дубового гаю

«Перше, що зробили архітектори, проектуючи новий будинок для родини, — заклали дубовий гай»
  • 468
  • 0
0 репостів

Архітектори Рохеліо Валейо та Франциско Нор'єга з дизайнерського бюро «Руф Аркітекторс» створили житловий будинок довкола тринадцяти дубів.

Цей незвичайний будинок знаходиться у передмісті Морелії, що в горбистій місцевості Мексики. Його особливістю є внутрішній дворик, у якому ростуть тринадцять червоних дубів.

При створенні цього проекту архітектори Рохеліо Валейо та Франциско Нор'єга спочатку організували краєвид і тільки потім розпочали будівництво. Тринадцять дубів, які символізують ліс, були висаджені під час самого початку роботи, а потім навколо них був побудований житловий комплекс з чотирьох блоків. Таким чином, архітектори сподівалися свторити внутрішній дворик за зразком двориків у старих будинках міста.

«Коли ми малювали цей проект у своїй уяві, ми мріяли про невеликий тихий гай, вітер, який шелестить у кронах чи звук кроків по дерев'яній підлозі», — говорять архітектори.

«Тому перше, що ми зробили — посадили тринадцять дубів. Ці дерева — серце будинку, вони надають сенсу простору та організовують його у єдине ціле».

Зараз у цьому будинку мешкає родина з двома дітьми, і у всіх них спільні захоплення: мистецтво, фотографія, каліграфія та архітектура.

«Коли нас попросили створит проект, нас попередили, що дуже важливо, щоб ми познайомилися із кожним членом родини, інтуїтивно відчули їхні настрої та побажання. Ми розпочали роботу над проектом тільки після того, як поспілкувалися з усіма», — говорять архітектори.

«Тільки тоді, коли замовники зрозуміли, що ми добре їх знаємо, ми отримали повну творчу свободу».

«Цей будинок — споруда, сенс якої не зрозуміти здалеку, йому потрібен мешканець, який буде в ньому жити, гуляти по ньому, щоб у повній мірі зрозуміти всю привабливість простору, геометрії, природи та світла».

Білі стіни контрастують зі входом до будинку та внутрішній дворик. Усередині глянцеві стіни та великі панорамні вікна, крізь які можна спостерігати за дубами та пагорбистим ландшафтом.

У першій та найбільшій будівлі знаходиться кухня, комора, кімната для прислуги та тераса на першому поверсі, гостьова кімната та невелика студія — на другому поверсі.

Другий блок облицьований чорним гранітом та має велике вікно у стрісі як раз над вітальнею. На другому поверсі цьго блоку знаходяться три спальні та домашеній кінотеатр.

Декілька вікон до підлоги, оздоблених дерев'яними віконницями, спрямовані до горбистого краєвиду за будинком та забезпечують усамітнення спальням, у той самий час кімната відпочинку, їдальня та кабінет виходять на дубовий гай.

У третій будівлі знахожиться великий хол із продовгуватими вікнами, а в четвертому, найменшому — туалетні кімнати, до яких простіше за все потрапити через дворик.

Підлога всередині будівлі вкрита такими самими темними дерев'яними дошками, що і внутрішній дворик, створюючи контраст з білими стінами та поєднуючи у єдине ціле зовнішній та внутрішній простір.

«Ми обрали дерев'яне покриття для підлоги через запах, притлумлені звуки та відчуття, яке виникає при ходьбі босоніж», — пояснюють архітектори.

«Дерев'яна підлога також дозволила нам використати єдиний матеріал у вітальні, їдальні та внутрішньому дворику, стираючи межі між внутрішнім та зовнішнім простором».

Цей будинок — не єдиний у своєму роді. Є ще арочний будинок у Сантьяго, зведений довкола букового дерева, і медичний центр для епілептиків, у бетонних стінах якого створені щілини із висадженими у них садовими рослинами.

ФОТО: dezeen


НАША ДУМКА:

Єднання з природою є гарним до тих пір, поки креатив архітекторів не викликає непорозумінь.

Sergey Фото
Sergey
  • 468 переглядів
  • 0 коментарів
Читайте далі
Faqindecor Контакты: Телефон:+380636949447, Электронная почта: faqindecor@gmail.com Адрес: 7, Gogol str, Kharkiv, Ukraine
Добавить проект