Гори та сієста: будинок для художника в Іспанії Фото
Архітектура

Гори та сієста: будинок для художника в Іспанії

Архітектура для творчості
  • 1 930
  • 0
  • Тип приміщення Тип приміщення: Приватний будинок
  • Площа Площа: 163 кв.м.
  • Адреса Адреса: Малага, Іспанія
5 репостів

Коли йдеться про майстерню, художники виявляються дуже вимогливими та прискіпливими, адже робоче місце — це одна з найважливіших складових для продуктивної праці. Тому догодити творчим клієнтам буває не так вже і легко.

Іспанські архітектори з DTR_studio architects підійшли до свого нового проекту — будинку для художника та його дружини — легко та по-творчому. Завдяки оригінальним ідеям архітектора та допомозі замовника  Joseba Zabaleta їм вдалося створити проект, який задовольнив обидві сторони.

Будинок має декілька особливостей, які  і дозволили створити його неповторний характер. У пергу чергу, це його мешканці. Друге — місцевість, невелике селище Гаучин, розташоване біля підніжжя гір. Будинок на краю поселення виявився на височині, тому було б нерозумно не обіграти красиві краєвиди.

У будинку цікава конструкція, формально тут три поверхи, фактично — чотири. На першому поверсі з двійною висотою стелі розташувалася майстерня та ванна кімната. Умовний другий поверх — це мансарда з кімнатою подружжя. Вище знаходиться загальний простір: кухня, вітальня, їдальня та ще одна ванна кімната.

Останній поверх являє собою відкриту терасу. Тут можна приємно провести час, насолоджуючись краєвидами, чи покупатися у басейні.

Недивлячись на те, що будинок розташувався безпосередньо біля скелі та навіть врізаний у неї, архітектори легко вирішили завдання з освітленням. Сонячне світло, яке пропускають великі вікна, підкреслює білий інтер'єр.

Варто відзначити, що розмір вікон знаходиться в певному балансі з площиною стіни. Це дозволяє належним чином контролювати необхідний рівень освітлення для художника і позбавлювати його відчуття приватності простору.

Інтер'єр доповнюють дерев'яні елементи. Дизайнери не прагнули розробити дещо інноваційне та нове. Вони акцентували увагу на традиціях та грі світла та тіні. Це дозволило будинку гармоніювати з такими ж білими сусідськими будиночками, зберігаючи при цьому ноту індивідуальності. ■

Джерела: dtr-studioarchdaily


НАША ДУМКА:

Вийшов дуже яскравий проект, завдяки ідеальному краєвиду навколо та чистому білому кольору.

Valeria Фото
Valeria
  • 1 930 переглядів
  • 0 коментарів
Читайте далі
Faqindecor Контакты: Телефон:+380636949447, Электронная почта: faqindecor@gmail.com Адрес: 7, Gogol str, Kharkiv, Ukraine