Канал телеграм]
Мансардний лофт у Польщі Фото
Інтер'єр

Мансардний лофт у Польщі

Сучасне житло під стріхою для хазяїна та його кота
  • 1 421
  • 0
  • Тип приміщення Тип приміщення: Лофт
  • Адреса Адреса: Глівіце, Польща
0 репостів

Для молодих архітекторів з польського бюро Superpozycja Architekci нежитлове горищне приміщення стало викликом. Після грамотних маніпуляцій старе горище перетворилося на затишне, комфортне та сучасне житло.

Квартирне питання є актуальним у всі часи та епохи. Часом, не маючи можливості для придбання стандартного будинку, люди намагаються пристосувати під житло будь-яке нежитлове приміщення. Особливо в останіій час користуються попитом горищні приміщення.

У польському Глівіце, в одному зі старих будинків, таке старе горищне приміщення помітила один молодий чоловік. З проханням вдихнути нове життя у старі стіни він звернувся до бюро Superpozycja Architekci, дизайнери-архітектори з ентузіазмом взялися за складний та цікавий проект.

Невелике приміщення було вельми темним, бо не мало вікон. Тому одним із головних завдань було додати світла — так приміщення отримало вікна. Мансардна стеля стала приводом організувати у квартирі мезонін, що, у свою чергу, дозволило створити повноцінні денну та приватну зони.

Цегляні стіни, масивні балочні перекриття та відкрите планування — усе говорило на користь стилю «лофт», тому цілком закономірно був обраний саме він. Кольоровий напрям дизайну визначив малий метраж, тому базовим в інтер'єрі став білий колір, він допоміг візуально розширити приміщення та наповнити його світлом.

Нижній рівень розмістив вітальню та кухню-їдальню, а верхній рівень — спальню та ванну кімнату.

0218804001472915565.jpg
0221511001472915565.jpg
0222348001472915565.jpg

Інтер'єр простий та лаконічний. Більша частина меблів зроблений з відновлених старих матеріалів, які зберігалися у свій час на горищі. Уникнути стерильності та холодності допомагають м'які сірі відтінки текстилю та масивні дерев'яні балки. Дерево, як і завжди, додає тепла та робить інтер'єр більш живим.

Не забули й про улюбленця замовника — для нього спеціально в стіні проробили хід до квартири.

 

Ліворуч від вхідних дверей спорудили ґвинтові сходи. Сходовий отвір вузький, але крок та ширина сходинок вельми комфортні.

Спальня також виконана у спокійній гаммі, палітра сірих відтінків створює приємну та теплу атмосферу.

Спокійну атмосферу розбавляє читацька зона: текстильна оббивка синього кольору з теракотовими та зеленими вкрапленнями задає настрій. А комфортна посадка крісла дозволить захопитися приємним процесом читання.

А ось ванна кімната являє «торжество» більш темної палітри, навіть цегляна стіна пофарбована у чорний колір. Однак, такий контраст дозволив більш ефектно подати оригінальну підставку під умивальник з масиву дерева.

Ще одним гарним рішенням проекту стала ванна, яку встановили в ніші біля вікна.

Фото: hqroom.ru


НАША ДУМКА:

Дивлячись на цей інтер'єр важко уявити, що колись це приміщення довго слугувало місцем для зберігання непотребу.

Olga Фото
Olga
Теги:
  • 1 421 переглядів
  • 0 коментарів
Читайте далі
Faqindecor Контакты: Телефон:+380636949447, Электронная почта: faqindecor@gmail.com Адрес: 7, Gogol str, Kharkiv, Ukraine
Добавить проект