Фото
Новини Свіжість гірських вершин дизайн середовища

Ми намагаємося писати тільки про найцікавіші теми інтер'єр-дизайну, які можуть з'явитися в інтернеті.

Фото з:
Офіс з орієнтиром на майбутнє

Офісна будівля The Edge — це штаб-квартира компанії Deloitte в Амстердамі, яка знаходиться в одному з ділових районів та має площу в 40 000 кв. м. Архітектурне бюро PLP Architecture створювали проект будівлі спільно з відділом управління змінами (Change Management Department) компанії Deloitte, бо замовники забажали, щоб їхній новий офіс не тільки враховував буденні та поточні потреби, але міг пристосовуватися до майбутніх змін.

Будівля у підсумку вийшла менше, ніж могла бути, а територій для спілкування, відпочинку та нарад вийшло більше на 15%, ніж у стандартних офісах (зазвичай це 10% від всієї площі). Це пояснюється тим, що робочі місця не закріплені за конкретними людьми, бо багато працівників компанії в різні моменти часу знаходяться у відрядженнях, на нарадах чи працюють вдома.

Співробітники  Deloitte можуть самостійно обирати простір для виконання якогось завдання  (принцип activity-based working), у користування їм надаються «кабінки», «кімнати концентрації», столи для роботи сидячи чи стоячи, місця на балконах атриуму та всередині нього.

Також кожен співробітник компанії має у своєму смартфоні додаток, який допомагає не загубитися в будівлі, швидко знайти потрібного співробітника, знайти вільний стіл чи місце у підземному гаражі. Ще він дозволяє регулювати рівень температури та освітленності приміщення, може повідомити про якусь несправність відповідній службі і навіть пам'ятає про кавові вподобання власника телефону. Будівля має комп'ютерну систему, яка слідкує повністю за всією штаб-квартирою, аж до згорілої лампочки чи принтеру, в якому закінчився папір.

Архітектори продумали орієнтацію споруди за сторонами світу: на південному фасаді маються сонячні батареї та жалюзі, а північний фасад має скілння підвищеної прозорості (для кращого огляду міського краєвиду), але все одно більш товсте для захисту від галасу шосе. Для економії контроль температури, вологості та світла здійснюєтсья за допомогою сенсорів (їх у будівлі 30 000). Використовується навіть дощова вода, яка збирається у дві геотермальні свердловини глибиною 129 метрів. А поруч з офісом знаходиться «екологічний коридор» для безпечного переміщення тварин через шосе.

Джерело: archi.ru

  • 1 087 переглядів
  • 0 коментарів
Читайте далі
Статуї голого Трампа у декількох містах Америки
Статуї голого Трампа у декількох містах Америки
Серія сатиричних ілюстрацій про сучасну культуру
Серія сатиричних ілюстрацій про сучасну культуру
Інсталяції сплющених Volkswagen «Жук»
Інсталяції сплющених Volkswagen «Жук»
Проект «Діалоги»: Микита и Єгор Зігура. Фотозвіт
Проект «Діалоги»: Микита и Єгор Зігура. Фотозвіт

Новини Партнерів

Загрузка...
Faqindecor Контакты: Телефон:+380636949447, Электронная почта: faqindecor@gmail.com Адрес: 7, Gogol str, Kharkiv, Ukraine