Канал телеграм]
Будинок, що «пливе»: швейцарські експерименти Фото
Архітектура

Будинок, що «пливе»: швейцарські експерименти

Коли динаміка — це життя
  • 517
  • 0
  • Evolution Design Фото Evolution Design
  • Тип приміщення Тип приміщення: Приватний будинок
  • Площа Площа: 173 кв.м.
  • Адреса Адреса: Майлен, Цюріх, Швейцарія
0 репостів

Зовсім нещодавно ми писали про те, що можна пожити в каплиці від Evolution Design. Ця ж швейцарська студія представила ще один проект — будинок біля Цюрихського озера, що зачаровує.

Проект будинку на околиці невеликого міста Цюріха почався доволі незвично. Стефан Камензінд, виконавчий директор архітектурної студії, примітив невелику ділянку землі та побачив потенціал у цьому трикутному клаптику між залізною дорогою та шосе.

За задумкою, новий будинок мав би бути в єдиному ритмі з динамічною місцевістю. Але робота над проектом виявилась нелегкою — вузький простір та суворі норми будівництва у Швейцарії обмежували архітекторів, яким хотілося створити дещо більше, ніж просто коробок.

Так з'явився будинок, білий фасад якого наче обертається довкола всієї конструкції. Він малює в уяві нескінченні асоціації, то з білою стрічкою, то з футуристичним кораблем, що швартується.

У будівлі чотири поверхи. Перший поверх можна умовно вважати підземним, тут знаходиться парковка та господарські приміщення. Останній рівень — відкрита тераса, з якої видніється місто та навколишні краєвиди.

Концепція дизайну спрямована на те, щоб об'єднати зовнішній та внутрішній простір, розмити чітку межу між ними. Стефан Камензінд визнає: для нього важливо, щоб люди знали, що відбувається навколо, навіть якщо вони знаходяться в будинку. Тому три стіни будинку Flexhouse (а саме так називається проект) є скляними. Четверта стіна розмежовує простір і вміщує в себе ніші.

Інтер'єр продовжує динаміку, задану фасадом будівлі. Всередині — велика кількість плавних ліній та відсутність жорстких кутів. Другий поверх, який знаходиться на рівні землі, об'єднує в один відкритий простір вітальню, обідню зону та кухню у стилі лофт.

На умовному третьому поверсі розташувались спальні та ванна кімната. А на останньому — простір для майстерні чи кабінету. Адже недивлячись на всю оригінальність архітектури, будинок планувався для постійного проживання.

Тому архітектори потурбувались про те, щоб усередині було достатньо практичних та функціональних деталей. Наприклад, регуляцію температури забезпечить бетонна підлога з підігрівом та вікна з потрійним склінням. А створити тінь чи затишний особистий простір допоможуть автоматизовані жалюзі зовні.

Додаткову гру в інтер'єрі забезпечує поєднання глянцевих поверхонь та фактурних меблів. А лаконічна біла обробка створить відчуття концентрації та стане величезним полем для різноманітних експериментів.

Джерела: hqroomarchdailyevolution-design


НАША ДУМКА:

Після того, як звикнеш до його форми, починаєш розуміти дизайнерів. Будинку залишилось тільки знайти власника, який би його обжив.

Valeria Фото
Valeria
  • 517 переглядів
  • 0 коментарів
Читайте далі
Faqindecor Контакты: Телефон:+380636949447, Электронная почта: faqindecor@gmail.com Адрес: 7, Gogol str, Kharkiv, Ukraine
Добавить проект