Традиції сьогодні: чайний будиночок від Archi-Union Architects Фото
Архітектура

Традиції сьогодні: чайний будиночок від Archi-Union Architects

Поєднання сучасності та історії в архітектурі
  • 1 479
  • 0
  • Тип приміщення Тип приміщення: Чайний будинок
  • Площа Площа: 300 кв.м.
  • Адреса Адреса: Шанхай, район Янпу
1 репостів

Саме словосполучення «чайний будиночок» змушує нас представити весь обов'язковий церемоніал, який супроводжує чаювання, що наділяють на Сході особливою магією. Шанхайська студія Archi-Union Architects вирішила не забувати цю багатовікову традицію та спроектувала чайний будиночок для одного зі своїх офісів.

Чайний будиночок розташовується на задньому дворі одного з J-office у Шанхаї. Під час його спорудження довелося вирішувати ряд завдань. Головна перешкода — саме місцерозташування.

Чайный домик, интерьерЧайний будиночок, інтер'єр

Усередині ви знайдете необхідний мінімум. Це зал для чайних церемоній, бібліотека та зона відпочинку.

Зона отдыха на первом этажеЗона відпочинку на першому поверсі

Площа будинку складає 300 кв. м. Будівлі довелося тулитися між трьома стінами сусідніх споруд. З четвертої сторони простір обмежувало старе дерево, а за ним — невеликий сад та штучний ставок. Архітектори вирішили не вносити категоричних змін у простір майданчика, так визначився стиль — екологічний хай-тек.

Панорамный вид второго этажаПанорамний вигляд із другого поверху

Споруда сконструйована з уламків стріхи складу, що скріплені бетоном. Будівля реагує на навколишню місцевість та багато в чому від неї залежить. Тому в основі плану — неправильний чотирикутник. Це дозволило максимізувати внутрішній простір.

Вид с водоемомВид з водоймою

Один из ракурсов интерьераОдин із ракурсів інтер'єру

Наступне завдання — це спланувати інтер'єр так, щоб уникнути дискомфорту.

План чайного домикаПлан чайного будиночку

Усередині чайний будиночок перевтілюється. Це позбавлює від скутості та переважання горизонталей. Неможливо передбачити, як буде поводитися простір, тільки дивлячись на план. Для цього архітектори використали цифрові технології та проектування вручну.

Зона для відпочинку та церемоній розташовується на першому поверсі. Бібліотека займає другий. Її площу розширює вдала деталь — трикутний балкон.

Интерьер библиотекиІнтер'єр бібліотеки

Візуальний ефект простору створюється скляною стіною. Саме вона відкриває вигляд на сад. А зовні крізь таку стіну можна спостерігати форми, які  повільно перетікають одна в одну. Простір виражає експресію та динаміку через відсутність рівних ліній.

Гостиная со стеклянной стенойВітальня зі скляною стіною

Центральним елементом, який поєднує внутрішній об'єм, є спіральні сходи. Їхній мотив повторюється у зведеннях спіралеподібної форми.

Интерьер с лестницейІнтер'єр зі сходами

Будиночок є прекрасним прикладом медитативного простору з мінімумом деталей та максимумом комфорту.

Джерела: archdaily.comrdh.ru


НАША ДУМКА:

Під час роботи на цим проектом архітектори прагнули досягти гармонії. Можна сміливо стверджувати — вдалося. Archi-Union Architects зуміли додати свіжості до рішення традиційної форми.

Valeria Фото
Valeria
  • 1 479 переглядів
  • 0 коментарів
Читайте далі
Faqindecor Контакты: Телефон:+380636949447, Электронная почта: faqindecor@gmail.com Адрес: 7, Gogol str, Kharkiv, Ukraine